Heeft u vragen? Bel 085 - 30 32 659

Mepra koekenpannen als beste uit de test

Koekenpannen test

De Mepra koekenpan scoorde 5,5 van 6 sterren bij de Zwitserse Consumentenbod (KTIPP). 

  • Zeer sterke anti-aanbaklaag (5,6 van 6) 
  • Goede warmteverdeling van de koekenpan (5,5 van 6) 
  • Stevigheid bodem en geschikt voor inductie (6 van 6) 
  • Vasthouden van de warmte (6 van 6) 
  • Omelet bakken zonder olie of boter in de koekenpan(5,4 van 6)
  • Vorm en gemak van de handgreep (5,2 van 6)
  • Gemak om de koekenpan schoon te maken (5 van 6)
  • Risico op verbrandingsgevaar (4 van 6)
  • Corrosie bestendigheid (4,4 van 6)

"Dit is de eerste anti-aanbaklaag in de geschiedenis van de KTIPP koekenpannentest die een perfecte score heeft gekregen in alle categorieën: Reinigbaarheid, weerstand tegen blaarvorming, duurzaamheid en de release (het feit dat voedsel niet in de koekenpan vast blijft plakken)." 

 

  

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

10 artikel(en)

 

Waar zijn deze koekenpannen op getest?

Test op de kwaliteit van de anti-aanbaklaag (score 5,6 van 6)

Met een mix van stalen kogels, schuurmiddel, water en fijn zand wordt het gebruik van de koekenpan gesimuleerd. Daarna beoordelen de experts de koekenpan visueel en in gebruik. Door een omelet te bakken in de gebruikte koekenpan wordt beoordeeld hoe goed de omelet uit de pan komt. Mepra maakt gebruik van de beste anti-aanbaklaag. Deze anti-aanbaklaag ('Eterna') is 30 x krasvaster dan andere anti-aanbaklagen.

 

 

Warmteverdeling in de koekenpan (score 5,5 van 6)

Hier wordt de zogenaamde poedersuikertest gebruikt. Er wordt een laagje poedersuiker in de koekenpan gedaan en verhit. De tijd wordt gemeten hoe lang het duurt voordat de poedersuiker gesmolten is. Hoe minder het temperatuurverschil tussen het heetste en het koudste punt, hoe beter de warmteverdeling in de koekenpan. De Mepra pan werd overal even warm en scoort dan ook 5,5 uit 6. 

 

Hoe stevig is de bodem van de koekenpan en is de bodem geschikt voor inductie? (score 6 van 6)

Blijft de bodem recht, ook nadat de hete koekenpan meerdere malen is afgespoeld met koud water? Bij elke warmtebron is dat natuurlijk belangrijk, maar vooral ook bij inductie. Mepra pannen zijn geschikt voor inductie. Koken op inductie gebeurt op een vlakke plaat die bestaat uit een veld van magnetische spoelen. Slechts wanneer de spoelen direct in contact komen met ferromagnetisch materiaal vindt een reactie plaats. Deze genereert vervolgens de wamte. Hierbij wordt uitsluitend de bodem van de pan verwarmd terwijl de kookplaat relatief koel blijft. Deze manier van koken zorgt ervoor dat verbranden van de vingers aan de inductie kookplaat niet zal gebeuren. Veilig voor u en uw familie.


Warmteopslag van de koekenpan (score 6 van 6)

Hoe veel energie is er nodig voor de verwarming van het voedsel in de koekenpan?
Hoe veel warmte kan de koekenpan aan het voedsel doorgeven? Hoe snel koelt het eten in de pan af?

 

Omelet bakken zonder olie of boter in de koekenpan (score 5,4 van 6)

Hoe gemakkelijk is het om een omelet te bakken? Krijg je de omelet in een geheel uit de koekenpan zonder dat er resten achterblijven? Is de omelet gelijkmatig bruin geworden? Eieren zijn bij uitstek het hulpmiddel om de anti-aanbak kwaliteiten van een koekenpan te testen. Iedereen heeft wel eens een ei gebakken dat in hele kleine stukjes uit de pan geschraapt moest worden. Dat ziet er toch een stuk minder lekker uit dan een mooi gebakken ei?

 


Handgreep van de koekenpan (score 5,2 van 6)

Hoe is het handvat bestand tegen zware belasting? Hoe ligt het handvat in de hand? Een goede grip op het handvat is belangrijk voor de veiligheid in het gebruik. De pan mag niet uit uw handen glijden en uiteraard moet het handvat te allen tijde vast blijven zitten, ook bij intensief gebruik.



Schoonmaken van de koekenpan (score 5 van 6)

Zijn er plekken in de pan waar het vuil lastig te verwijderen is? Door de sterke anti-aanbaklaag in deze Mepra pan blijft het eten niet vastplakken in de koekenpan en is deze gemakkelijk schoon te maken. Hoewel de pan vaatwasserbestendig is, kan hij eenvoudig met de hand worden gereinigd. Meer ruimte over in de vaatwasser zonder grote inspanningen!

 


Risico van verbranden (score 4 van 6)

Kun je bij het bakken gemakkelijk jouw vingers verbranden aan het handvat? De warmtegeleiding in de koekenpan moet optimaal zijn, maar de warmtegeleiding buiten de koekenpan natuurlijk niet. 

 

Roestweerstand van de koekenpan (score 4,4 van 6)

Is de pan gevoelig voor roest? Worden er donkere plekken zichtbaar na contact met zout en vocht? Als een pan last krijgt van vlekken bakt het nét iets minder prettig. Heeft de pan dan nog wel de eigenschappen die hij moet hebben en komen er geen deeltjes los die in uw eten terecht komen? Mepra pannen zijn van optimale kwaliteit waardoor deze pan voor vele en vele jaren uw perfecte assistent in de keuken zal zijn.

 

 

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)